Pesan Mantan Istri Engku Emran untuk Laudya Cynthia Bella

BLOKBERITA -- Hari ini, Jumat (8/9), Laudya Cynthia Bella resmi menikah dengan pengusaha Malaysia, Engku Emran. Pesta perniakahan mereka digelar di Binjai 8 Premium Soho, Kuala Lumpur, Malaysia, sore ini.
Mantan istri Emran, Erra Fazira, pun turut berbahagia atas kabar tersebut. Wanita yang berprofesi sebagai aktris sekaligus penyanyi di Negeri Jiran itu pun berbagi kebahagiannya lewat sebuah foto yang ia unggah ke akun Instagramnya. Pada keterangan foto, ia berharap agar pernikahan Bella dan Emran dapat mempererat hubungan antara Indonesia dan Malaysia.

"Alhamdulillahhhh.. Tahniah!! Buat ayah kepada Aleesya @iamkumbre dan @laudyacynthiabella diatas penyatuan cinta kalian.. moga berbahagia dan berkekalan hingga ke jannah. Penyatuan ini juga moga dapat mengeratkan lagi ukhwah antara Malaysia dan Indonesia.. Kita bersaudara dalam kejauhan.. kita saling mendoakan dan pupuk kasih sayang. Moga harmoni dan damai bersama. Amin."
"Anakanda ku, kini bertambah ahli keluarga Aleesya, maka bertambahlah hendaknya kasih sayang dan perhatian buat mu sayang.. Moga menjadi anak yg solehah dan punya jati diri yang disenangi dan dsayangi sentiasa. Mom will always support and pray for your happiness dunia dan akhirat. Love you so much my love!!!" tulisnya.   


Erra pun tak sungkan mendoakan Emran dan Bella agar cepat-cepat dikaruniakan momongan. Alasannya, karena Engku Aleesya, buah cinta Erra dan Emran yang kini berusia 8 tahun, sudah tidak sabar untuk memiliki seorang adik.

"Kepada pasangan mempelai ee (Engku Emran) dan bella.. moga kalian segera dikurniakan cahaya mata yg soleh dan solehah lagi comel! Pasti anakanda Aleesya tak sabar menanti adik.. Kalian sentiasa dalam doaku.. CONGRATULATIONS AGAIN!! Muahhhhh," tulis Erra.

Pernikahan Bella dan Engku Emran

Sebelumnya, Erra sempat memberikan selamat kepada pasangan Bella dan Emran saat diwawancarai oleh media asal Malaysia, yakni Harian Metro Malaysia.
"Seikhlasnya saya sangat gembira buat pasangan ini. Saya bersyukur dan lapang dada apabila pertama kali Emran memperkenalkan bakal isterinya," tuturnya baru-baru ini.
"Saya lihat Bella seorang yang sangat mudah didekati dan lemah lembut," pujinya. "Semoga penyatuan ini dilimpahi dengan kasih sayang dan keberkatan Allah. Saya doakan mereka bahagia bersama hingga ke jannah. Amin."  (bmw/kumparan)


View

Related

INFOTAINMENT 3280642893569966106

Posting Komentar

Follow us

Terkini

Facebook

Quotesads

loading...

Connect Us

loading...
item