Pitutur Luhur Mbah Dharmo Gundhul

BLOKBERITA -- Sekali lagi Mbah Dharmo Gundhul ingin berbagi nasehat atau pitutur kepada 'dulur-dulur' semua pemirsa setia bbcom. Ini pitutur buat memperpanjang umur dan hidup tenang-nyaman dan damai. Dengan syarat utama tidak boleh marah dan gusar, tapi harus rendah hati dan ikhlas berserah diri kehadapan Illahi setelah membaca pitutur ini. Semoga bermanfaat buat kita semua. Selamat menghayati dan mengamalkannya.

PITUTUR LUHUR PINISEPUH

Wong yen Nrimo, urip lan umure Dowo
Wong yen Sabar, rejekine Jembar
Wong yen Ngalah, uripe bakal Berkah
Sopo sing Jujur, uripe yo Makmur
Sopo sing Suloyo, uripe yo Sangsoro
Sopo sing Sombong. Amale bakal Kobong
Sopo sing Telaten, bakal Panen..
Ojo podo Ngresulo, mundak gelis Tuwo
Sing wis Lungo, Lalekno
Sing durung Teko, Entenono
Sing wis Ono, Syukurono..
Iki petuah wong jowo, eling-elingono lan estokno..
 

Sehat kuwi yen biso:
Mangan Enak..

Bojo Elok semerbak...
Turu Kepenak..

Ngibadah Jenak..
Tonggo Semanak..
Keluargo Cedhak..
Bondo Cemepak..
Kubur ra Sesak..
Suwargo mBukak..
Sedulur Grapyak..
Ono panganan ora Cluthak..
Ketemu konco ngguyu Ngakakkk....... 

Nganti lali nutup reslettinge kathok sing ke Bukakk.......
Sak-enggo 'manukke' metu Ndengangak......
Poro wanito podo surak gumyaakk pengin nyamplakk.....kwkwkwkwk......!! 

( Langsung ilang strresse.... amergo ngguyuu ngakakk..... Dowo Umurree.... podho surak gumyakk.... Allohummaa amiinn....).

[ bbcom always ]

View

Related

SASTRA DAN BUDAYA 1753304813260761784

Posting Komentar

Follow us

Terkini

Facebook

Quotes



















ads

loading...

Connect Us

loading...
item